REPowerEU: 50%-os állami támogatás zöld gyártókapacitások kiépítéséhez kapcsolódó beruházásokhoz!

A REPowerEU terv keretében 2023-ban várhatóan 200 milliárd forint keretösszegű pályázat indul vállalkozások számára zöld ipari gyártókapacitások és szolgáltatások létrehozására és fejlesztésére 50%-os vissza nem térítendő támogatással.  Olyan gyártókapacitás-fejlesztés és szolgáltatás bővítés támogatható, melynek eredményeként az előállított termék vagy szolgáltatás hozzájárul a zöld átálláshoz.

Image
1
A tervezett beruházások országosan megvalósíthatóak, nagyvállalkozások is pályázhatnak!
2
Támogatható: az energiaátmenetet szolgáló megújuló energia eszközök (pl. hőszivattyú, napelem, napkollektor, elektrolizáló, alternatív jármű és üzemanyagtöltő-infrastruktúra, illetve ezek alkatrészei) gyártása, illetve megújuló üzemanyagok (pl. biogáz) előállítása, valamint kapcsolódó szolgáltatások nyújtását biztosító technológiák gyártása, illetve a zöld átálláshoz kapcsolódó háttérszolgáltatások (pl. eszközök karbantartása, szervizelése) kiépítése.
3
A fejlesztés keretében az új megújuló energia berendezések, alkatrészek és egyéb zöld technológiák előállítását célzó gyártókapacitás létrehozása mellett lehetőség van a meglévő gyártókapacitás fejlesztésére és kapacitásának növelésére is a szükséges technológiaváltás segítségével.
4
Támogatásban részesíthető tevékenységek: új (termelő-) eszközök, gépek beszerzése, új vagy meglévő technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása vagy bővítése; infrastrukturális és ingatlan beruházás (meglévő gyártókapacitás fejlesztés esetében kizárólag bővítés, átalakítás, korszerűsítés); kísérleti fejlesztés, illetve kizárólag kiegészítő jelleggel megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melyek célja a gazdasági-termelési folyamatok támogatása megújuló energia előállításával.
Image

Kötelező vállalások, fenntartási kötelezettség

Image
1
A pályázati felhívás még nem jelent meg 2023. november elejéig, de az év vége előtt várható.
2
A fenntartási, kötelező üzemeltetési időszak várhatóan mikro-, kis-, és középvállalkozás esetében a beruházás megvalósítását követő 3 év, nagyvállalkozás esetében 5 év.
3
A megvalósítási időszak és a fenntartási időszak során a támogatott vállalkozásnak várhatóan fenn kell tartani a bázislétszámát. A benyújtást megelőző 12 hónap átlagos statisztikai állományi létszáma minősül bázislétszámnak.

Lépjen most!

A pályázat elbírálása objektív szempontok alapján történik, az alapos előkészítés, a támogatás elnyerésének bebiztosítása, a kötelezettségek személyre szabott pontos megismerése részletes felmérést, előminősítést igényel. A nagyvállalati nagyösszegű beruházások miatt a 2025 végéig tervezett keret korábban is kimerülhet! Regisztráljon alább, ingyenes, részletes előminősítésre! A regisztrálók részletes tájékoztatást kapnak a pályázat feltételeiről és megismerhetik az elbírálás szempontrendszerét!

Részletes tájékoztatás és szakmai előminősítés itt!

A pályázati felhívás minden részlete csak megfelelő rutinnal látható át, a felhívás tervezetét a várható szempontrendszert ismerjük. Szakértőink egy 7-10 oldalas minden részletre kiterjedő, érthető, személyes elemzést készítenek cégük lehetőségeiről a pályázattal kapcsolatban.

Velünk nagyobb eséllyel indul a pályázaton!

Cégünk az NLC Tanácsadói Csoport Kft. 20 éve foglalkozik pályázati szaktanácsadással, jelentős szakmai tapasztalattal és jelen pályázat kapcsán számos kis- közép-, és nagyvállalalati referenciával rendelkezik.  Bevonásunkkal nagyobb az esélye, hogy a támogatás elnyerhető és sikeresen megtartható legyen.

Vegye fel a kapcsolatot velünk!
 
NLC Tanácsadói Csoport Kft. 1055, Budapest, Kossuth Lajos tér 18. (+36) 20-9252-723 
info@nlctanacsadas.com
5_1.jpg
© 2020. NLC Tanácsadói Csoport Kft.