Akár 350 millió EUR 55%-os támogatás a zöld átálláshoz kötődő beruházásokhoz!

Akár 350 millió eurós és 55%-os intenzitású támogatást kaphatnak a magyarországi vállalkozások a nulla nettó kibocsátásra való átálláshoz szükséges beruházásokhoz. A támogatás készpénztámogatás és adókedvezmény formájában vehető igénybe.  A támogatás célja a nulla nettó kibocsátási célt szolgáló gazdaságra való átállás szempontjából stratégiai jelentőségű beruházási projektek támogatása.  A támogatás olyan vállalkozásnak nyújtható, amely a magyar támogatás hiányában, az Európai Gazdasági Térségen kívüli országban hajtaná végre termelő beruházását.  (Az Európai Gazdasági Térség tagjai az Európai Unió tagállamai, valamint Svájc, Liechtenstein, Norvégia, Izland.  Az Egyesült Királyság a "Brexit" során kilépett az EGT-ből.)  A támogatási kérelem jelenleg benyújtható, de a támogatási keret véges.  

Image
1
A tervezett beruházások országosan megvalósíthatóak, nagyvállalkozások is pályázhatnak!
2
A támogatás kizárólag akkumulátorok, szolárpanelek, szélturbinák, hőszivattyúk, elektrolizátorok, szén-dioxid leválasztást és -tárolást szolgáló berendezések, vagy az előző termékekhez kulcsfontosságú alkatrészek gyártásához, valamint mindezek előállításához szükséges nyersanyagok előállításához vehető igénybe.
3
Az elszámolható költség a fent felsorolt termékek előállításához szükséges bármely beruházási költség lehet: (például földterület, épületek, létesítmények, berendezések, gépek vásárlása, épületek építése, immateriális javak (például szabadalmi oltalom, licencek, know-how vagy egyéb szellemi tulajdon) vásárlása stb.
4
A kedvezményezettnek kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy az termékek előállításához a környezeti kibocsátások szempontjából legújabb, kereskedelmi forgalomban elérhető legkorszerűbb gyártási technológiát használja.
5
Nem nyújtható támogatás nehéz helyzetben lévő vállalkozásoknak és technológia áttelepítéséhez uniós tagállamok között!
6
A támogatás maximális összege Budapesten 150 millió EUR, az ország bármely más részén 350 millió EUR. A támogatási intenzitás nagyvállalatok számára Budapesten 15%, vidéken 35%. Középvállalkozások ezen felül 10%, kisvállalkozások 20% többletintenzitásra jogosultak!
Image

Kötelező vállalások, fenntartási kötelezettség

Image
1
A fenntartási, kötelező üzemeltetési időszak mikro-, kis-, és középvállalkozás esetében a beruházás megvalósítását követő 3 év, nagyvállalkozás esetében 5 év.
2
A megvalósítási időszak és a fenntartási időszak során a támogatott vállalkozásnak fenn kell tartani a bázislétszámát. A benyújtást megelőző 12 hónap átlagos statisztikai állományi létszáma minősül bázislétszámnak.

Lépjen most!

A pályázat elbírálása objektív szempontok alapján történik, az alapos előkészítés, a támogatás elnyerésének bebiztosítása, a kötelezettségek személyre szabott pontos megismerése részletes felmérést, előminősítést igényel. A nagyvállalati nagyösszegű beruházások miatt a 2025 végéig tervezett keret korábban is kimerülhet! Regisztráljon alább, ingyenes, részletes előminősítésre! A regisztrálók részletes tájékoztatást kapnak a pályázat feltételeiről és megismerhetik az elbírálás szempontrendszerét!

Részletes tájékoztatás és szakmai előminősítés itt!

A pályázati felhívás minden részlete csak megfelelő rutinnal látható át, a felhívás tervezetét a várható szempontrendszert ismerjük. Szakértőink egy 7-10 oldalas minden részletre kiterjedő, érthető, személyes elemzést készítenek cégük lehetőségeiről a pályázattal kapcsolatban.

Velünk nagyobb eséllyel indul a pályázaton!

Cégünk az NLC Tanácsadói Csoport Kft. 20 éve foglalkozik pályázati szaktanácsadással, jelentős szakmai tapasztalattal és jelen pályázat kapcsán számos kis- közép-, és nagyvállalalati referenciával rendelkezik.  Bevonásunkkal nagyobb az esélye, hogy a támogatás elnyerhető és sikeresen megtartható legyen.

Vegye fel a kapcsolatot velünk!
 
NLC Tanácsadói Csoport Kft. 1055, Budapest, Kossuth Lajos tér 18. (+36) 20-9252-723 
info@nlctanacsadas.com
5_1.jpg
© 2020. NLC Tanácsadói Csoport Kft.