Akár 72 M Ft 100%-os támogatás gazdaságátadás támogatására!

Várhatóan 2024 júliusában jelenik meg a mezőgazdasági generációs megújulást elősegítő intézkedések keretében az akár 72 M Ft 100%-os vissza nem térítendő támogatást biztosító pályázat.  A várható pályázat keretében mind a gazdaság átvevő, mind az átadó maximum 38-38 M Ft 100%-os egyszeri, a támogatási döntéssel egyidőben kifizetett átalánytámogatásban részesül.  A tervezett felhívás részletei alább!  A felkészülést már most 2023-ban érdemes megkezdeni! A sikeres pályázatok kulcsa az alapos előkészítés, mely a megfelelő szakemberek bevonásával is hónapokat vehet igénybe!  Lépjen most, a pályázati felhívás tervezete alapján alább bemutatjuk, hogyan!

Image
1
Gazdaságátadó lehet: az a mezőgazdasági termelő, aki elérte, vagy az átadásig eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt és legalább 10 éve folytat mezőgazdasági tevékenységet
2
Gazdaságátvevő lehet: aki az átadónál legalább tíz évvel fiatalabb, de az 50. életévét el nem érő mezőgazdasági őstermelő vagy mező-, erdőgazdasági tevékenységet folytató egyéni vállalkozó, és rendelkezik szakirányú végzettséggel
3
Az átadni tervezett gazdaság legalább 10 000 EUR STÉ méretű, vagy 10.000 euró mezőgazdasági árbevétellel kell rendelkezzen.

Kötelező vállalások, fenntartási kötelezettség

Image
1
A gazdaság átvevőjének az átvett gazdaságot legalább 5 évig kell működtetnie, ez idő alatt a gazdaság üzemmérete nem csökkenhet az átadáskori üzemméret alá, és az átvevő élethivatásszerűen mezőgazdasági termelő tevékenységet kell folytasson. Az átvett termőföldek tulajdonjogát nem engedheti át másnak, azt más célra nem hasznosíthatja 5 éven át.
2
Kötelező gazdaságátadási szaktanácsadót igénybe venni, vagy együttműködni a KAP Hálózat vidék- és térségfejlesztés támogató egységével.
3
A gazdaság átadójának az önellátásra szolgáló földterület és állatállományon felül, a teljes gazdaságot át szükséges adnia az átvevőnek, a támogatói döntést követően legfeljebb 2 éven belül.

Lépjen most!

A pályázat elbírálása objektív szempontok alapján történik, az alapos előkészítés, az esetleges többletpontok elérésének bebiztosítása, a kötelezettségek személyre szabott pontos megismerése részletes felmérést, előminősítést igényel. Regisztráljon alább, ingyenes, részletes előminősítésre! A regisztrálók részletes tájékoztatást kapnak az új pályázat feltételeiről és megismerhetik az elbírálás szempontrendszerét!

Részletes tájékoztatás és szakmai előminősítés itt!

A pályázati felhívás minden részlete csak megfelelő rutinnal látható át, a felhívás tervezetét a várható szempontrendszert ismerjük. Szakértőink egy minden részletre kiterjedő, érthető, személyes elemzést készítenek cégük lehetőségeiről a pályázattal kapcsolatban.

Velünk nagyobb eséllyel indul a pályázaton!

Cégünk az NLC Tanácsadói Csoport Kft. 20 éve foglalkozik pályázati szaktanácsadással, jelentős szakmai tapasztalattal és jelen pályázat kapcsán számos kis- közép-, és nagyvállalalati referenciával rendelkezik.  Bevonásunkkal nagyobb az esélye, hogy a támogatás elnyerhető és sikeresen megtartható legyen.

Vegye fel a kapcsolatot velünk!
 
NLC Tanácsadói Csoport Kft. 1055, Budapest, Kossuth Lajos tér 18. (+36) 1-700-4410 
info@nlctanacsadas.com
5_1.jpg

Elkészült a 2024-es pályázati menetrend!

© 2020. NLC Tanácsadói Csoport Kft.