EIC Accelerator pályázat

Az EIC Accelerator pályázati konstrukcióban az Európai Innovációs Tanács kiváló innovációs képességekkel rendelkező kis- és közepes vállalkozásokat támogat finanszírozási lehetőségekkel és fejlesztési szolgáltatásokkal.

A programot az Európai Bizottság finanszírozza.  Célja magas kockázatú, a piacról más módon nehezen finanszírozható, nagy növekedési potenciállal rendelkező, innovatív vállalkozások támogatása.  A pályázat keretében a prototípus szintjén már létező fejlesztésekből, a nemzetközi piacon is versenyképes, nagy árbevételt hozó terméket/szolgáltatást hozhatnak létre a pályázók.  A vissza nem térítendő támogatás összege 0.5 millió és 2.5 millió euró közötti összeg, a támogatás mértéke 70%.  A támogatáson felül maximum 15 millió euró összegű tőkebefektetést is lehet igényelni.

 

1
Mikro-, kis- és középvállalkozások és természetes személyek is pályázhatnak
2
Alapvető kritérium: a pályázó ne tudjon a piacról a jelentős növekedéséhez megfelelő forrást szerezni
3
Startupok is pályázhatnak, de szakértő és motivált csapatra van szükség
4
Alapvető kritérium: nagy növekedési potenciál (létszám, árbevétel, profit)
Image

A programról angol nyelvű információk az Európai Bizottság honlapján, itt érhetőek el.  Az EIC Accelerator programot is tartalmazó munkaterv itt érhető el.

Pályázati felhívás, a pályázat benyújtása

Image
1
A 2021-es pályázati felhívás márciusban jelenik meg, várhatóan április 9-től lehet majd benyújtani a pályázatot
2
A pályázat beadása két részből áll, az első, "short-pitch" elfogadása után, évente 2 részhatáridő lesz a teljes pályázat benyújtására, június 9. és október 6.
3
A Nemzeti Kutatás Fejlesztési és Innovációs Hivatal a magyar pályázatok sikerességének elősegítésére rásegítő pályázatot indít 2021. tavaszán
4
Az angol nyelvű pályázati anyag elkészítését, üzleti terv megírását 100%-os támogatással finanszírozza a magyar állam.

Az Európai Bizottság 2021. március 18-án indította el a 2021-2027-es költségvetési ciklus EIC pályázati rendszerét, melyből 2021-ben 1 milliárd EUR támogatási keret jut európai szinten az EIC Accelerator programra.  A részletek itt érhetőek el angol nyelven.  Március 19-én egész napos online tájékoztatót tartott az Európai Bizottság, az EIC Accelerator program bemutatása  itt is megnézhető.

Most érdemes lépni!

A pályázat előnyeinek megismerése, a kötelezettségek személyre szabott pontos megismerése részletes felmérést, előminősítést igényel. A pályázat 2021. tavaszán indul újra. Előminősítésre és konzultációra az alábbi űrlapon lehet jelentkezni!

Szakértői segítség - így nagyobb az esély a pályázaton!

Amennyiben a jelentkező megfelel az első körös előminősítésen, szakértőink ingyenesen egy minden részletre kiterjedő, érthető, személyes elemzést készítenek a pályázattal kapcsolatban. Cégünk az NLC Tanácsadói Csoport Kft. az Innovációs és Technológiai Minisztérium akkreditált szaktanácsadója, ügyvezetőnk az Európai Unió Tanácsának korábbi munkatársa, az Európai Bizottság szakértője. Cégünk 17 éve foglalkozik pályázati szaktanácsadással, jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezünk.
Vegye fel a kapcsolatot velünk!
 
NLC Tanácsadói Csoport Kft. 1055, Budapest, Kossuth Lajos tér 18. (+36) 1-700-4410
info@nlctanacsadas.com
5_1.jpg
© 2020. NLC Tanácsadói Csoport Kft.